Hříva 6x jinak

Pěkně upravený kůň je vizitkou každého jezdce.  Chceme-li se opravdu blýsknout, můžeme svému Hobby Horse zaplést hřívu. Tak jako u živých koní, i u Hobby Horse hrají velkou roli délka, hustota a kvalita hřívy. Velmi důležité je vědět, pro jakou příležitost chceme svého Hobby Horse upravit. Hledáš inspiraci? Tady jí máš.

 

Hříva 6x jinak

Mřížka

Mřížka je úprava vhodná spíše pro radost než na závody. Používá se na slavnostní příležitosti nebo třeba na focení. Můžeme ji vytvořit na jakékoliv hustotě a délce hřívy. Hřívu si po celé délce rozdělíme na pravidelné prameny, které jednotlivě zagumičkujeme. Poté jeden po druhém rozdělujeme a stahujeme gumičkou tak, aby výsledný efekt tvořil mřížku. Na tuto úpravu je potřeba opravdu hodně gumiček nebo barevných stuh. 

Copánky

Copánky jsou klasika. Každý začíná na koni touto úpravou hřívy. Jsou jednoduché a krásně vypadají. Hřívu rozdělíme po celé délce na stejné prameny. Poté jeden po druhém začneme splétat do copánků. Hříva musí být pro tuto úpravu stejně dlouhá, jinak bude copánek po spletení každý úplně jiný. Copánky jsou univerzální pro všechny typy a hustoty hřívy. Hodí se pro každou příležitost. Tato úprava je výchozí úpravou pro bobánky. 

Hříva 6x jinak
Hříva 6x jinak

Bobánky

Jedna z neoblíbenějších a nejefektivnějších úprav. Velice vhodná je pro drezuru a parkur. Krk koně zůstává čistý a hříva se nemotá do otěží. Je potřeba vědět, že bobánky se nedají vytvořit z velmi husté a dlouhé hřívy. Hřívu rozdělíme po celé délce do stejných pramenů, ze kterých poté spleteme jednotlivé copánky. Ty následně rolujeme směrem ke krku a tvarujeme do klubíčka. Celý bobánek zakončíme pinetou nebo gumičkou. Je vhodné používat bezbarvou gumičkou nebo gumičkou v barvě hřívy. 

Francouzský cop

Chceš si na koni nechat dlouhou hřívu a nechceš, aby se ti při závodech pletla do otěží? Pak splétej cop od uší směrem po krku dolu. Nahoře začínáme tenkými pramínky a postupně směrem dolů přidáváme do pramínků další hřívu. Spodní část ukončíme gumičkou. Tento cop je praktický a velice efektivní. Do copu můžeme vplétat pentle nebo bavlnky. Získáme pak ještě luxusnější look. 

Hříva 6x jinak
Hříva 6x jinak

Dvojitý francouzský cop

Takto spletená hříva je veliká paráda pro slavnostní příležitosti i na závody. Hřívu rozdělíme rovnoměrně na pravou a levou část. Poté pokračujeme stejně, jako bychom pletli francouzský cop ale pleteme každou stranu zvlášť. Ukončení každého z copů spojíme v jedno a zagumičkujeme. Chceme-li úpravu opravdu hodně slavnostní, zapleteme do copů barevné pentle, nebo bavlnky. Dozdobit můžeme klidně třpytkami nebo flitry. 

Poloviční copánky

Tato úprava je vhodná pro všechny hustoty a délky hřívy. Hřívu si rozdělíme po celé délce na stejné prameny. Poté jeden po druhém začněme splétat v cop do poloviny celkové délky. Luxusně vypadá, pokud ozdobíme jednotlivé copy barevnou gumičkou, nebo výraznou ozdobou. 

Hříva 6x jinak
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz